Kijk jij ook zo graag naar websites van een ander?

by | 21 dec 2019


Mijn portfolio

Sinds ik in 2018 als webdesigner ging werken keek ik al graag naar de portfolio’s op de website van andere webdesigners. Altijd zo leuk om te zien wat een ander doet. Ook leuk om te zien wat ik zelf mooi vind en zelf ook graag zou willen maken. Maar ook wat ik niet mooi vind en wat ik niet zou maken. En natuurlijk haalde ik inspiratie uit de websites die andere maakte.
Inmiddels heb ik zelf diverse sites in WordPress gemaakt. In de tussentijd zijn het er al meer dan 15. Oh echt? Al 15 ja! En er komen er nog steeds bij.

Begin van je website

Wat voelt het toch goed om dit te doen. Elke keer weer ben ik blij om samen met een ondernemer te gaan zitten. Te bedenken en sparren wat leuk is, wat past bij de onderneming, welke naam krijgt de site, welke kleuren gaan we gebruiken, een logo ontwerpen, een menu, een e-mailadres.
Teksten! Ook nog teksten bedenken en schrijven.
En foto’s. Ook komt er op elke pagina een foto, die past bij de tekst. Een keuze zou een foto zijn die zo van het internet af te plukken is. Een stockfoto, veel zijn erg mooi. Helemaal waar maar toch is een eigen foto een betere keuze. Je ziet dat er meer uitgaat van een eigen foto. Deze is gemaakt met smaak en passie voor het vak waar de ondernemer in werkt. Dus foto’s maken voor de site! Ook een foto van jezelf. Mensen zijn benieuwd naar de persoon achter het bedrijf! Dus hup een leuke foto van jezelf laten maken!

Teksten aanleveren

Er komt heel veel kijken bij het beginnen met een website. Menigeen vergist zich er ook in. Ook als ik zeg dat ze zelf de teksten aan moeten leveren. Wie kan nu de mooiste teksten bedenken als jij zelf? Wat wil je overbrengen? Waar zou je klant naar op zoek zijn? Ik weet dat niet maar samen komen we er wel uit! Het is een mooi proces.
We hebben veel contact in de periode dat de website ontstaat. Vanuit het niks is daar ineens een basis, alles krijgt een plekje, het gaat ergens op lijken. We krijgen steeds meer zin om de site af te maken. Dat moment is er dan ook. Wat ben je blij dat je website klaar is. De site mag live, iedereen mag hem zien. Wat zullen ze ervan vinden?

Leuk hoor allemaal! Bekijk de kindjes, lees websites, van mijn ondernemers! Ik ben zo trots op ze allemaal.

Bekijk hier mijn Portfolio

Een dan te bedenken dat ik nog lang niet alle websites erop heb staan. Er komen er telkens bij. Is ook best veel werk.